Uw tandarts in Emmen!

Controle

Uw tandarts controleert uw gebit op gaatjes en op tandplak of tandsteen. Wanneer dit niet verwijderd wordt, kan het verharden op uw tanden en transformeren in tandsteen. Tandsteen kunt u niet verwijderen met poetsen of flossen. Tandplak en tandsteen, kunnen ze mondgezondheidsproblemen veroorzaken.

Gezonde tanden en gezond tandvlees

Vervolgens wordt uw tandvlees gecontroleerd. Dit gebeurt met een speciaal instrument dat de ruimtes tussen uw tanden en het tandvlees meet. Bij gezond tandvlees zijn de ruimtes oppervlakkig. Als u tandvleesproblemen hebt, kunnen de ruimtes dieper zijn.

Reiniging

Poetsen en flossen helpt om de tandplak van uw tanden te verwijderen, maar u kunt thuis geen tandsteen verwijderen. Tijdens het reinigen, gebruikt de tandarts of mondhygiënist(e) speciale instrumenten op tandplak te verwijderen. Dit wordt ‘scaling’ genoemd. Hierdoor wordt het tandsteen en tandplak verwijderd.

Nadat uw gebit ‘gescaled’ is, kunnen uw tanden gepolijst worden. In de meeste gevallen wordt daarvoor een korrelige pasta gebruikt. Het helpt oppervlakkige tandaanslag te verwijderen.

"In een prettige ontspannen ambiance verzorgen we u een plezierig bezoek bij de tandarts "